За нас

Фирма“Екобелан“ е създадена през далечната 1990 година. Основната й дейност е полиграфическа, но заедно с това извършва търговия с канцеларски материали и ученически пособия.

Тя разполага със собствена база върху  2500 кв. метра разгърната площ, намираща се в индустриалната зона  на Асеновград. Оборудвана е със съвременна техника, която позвалява да се извършва широка гама печатарски услуги. Във фирмата работят млади специалисти, чийто натрупан опит през годините гарантира високо качество на произвежданите продукти, известни в цялата страна.

„Екобелан“ – ООД е сертифицирана по ISO – 9001.

 

В печатната база на фирмата се разработват широкоспектрални цветни графични решения, които се реализират в производството с изцяло затворен цикъл. По този начин клиентът получава висококачествени дипляни, афиши, постери, етикети, каталози, вестници, книги и други печатни материали.
Тук се извършва:

 Предпечатна подготовка: набор, страниране, художествено оформление, графичен дизайн и други; редактиране и корегиране.

 Печат: от 1 + 0 до 4 + 4 цвята на листови и ролни офсетови машини.

 Довършителни работи: шиене, топло и студено лепене, лакиране, ламиниране, каширане, перфорация и обрязване, подвързване с метален гребен.

Фирмата предлага на склад стотици свои артикули за ученика и студента, за фирмата и счетоводството, за банката, за болницата, както и канцеларски материали и хартии. За задоволяване на своите нужди се ориентира към внос на хартии от европейски производители, които предлага и на свои колеги и партньори.

Извършва доставка до клиенти в цялата страна. Във фирмената книжарница, която се намира в центъра на града /пл. „Акад. Николай Хайтов“/, могат да се намерят хиляди артикули на най-ниски цени.

 

Издателска къща “Екобелан“ е познато име на авторите на книги.  Започнало като издателство за краеведска литература, то става трибуна не само на местни поети, писатели, краеведи, публицисти, научни работници, а и на автори от страната. Книги, издадени от издателството, получават награди, превеждат се на чужди езици.

 

От 1997 година фирмата има свое печатно издание вестник „Вестител“, който доставя актуална информация на асеновградчани. Това е вестникът с най-голям тираж в общината. Освен трибуна на местни журналисти, той дава територия за изява на творци във всички области от живота, представя постиженията и проблемите на бизнеса, обсъжда злободневни теми.
От 2010 година вестникът се разпространява безплатно. Това е жест на издателите за обогатяване на духовния климат в града.