Книги

Elena-Iakimova-Kniga Елена Якимова е родена на 29.04.1958 г. в град Девин.
Завършила е Българска филология и журналистика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.
Повече от тридесет години работи като журналист в общественото радио в родния си град и е позната сред съгражданите си като „Гласът на Девин”. Автор е на няколко хиляди радиопредавания на актуални теми и десетки сценарии, написани по различни празнични поводи. В продължение на дванадесет години е и пиар на общината, като издава вестниците: „Девин” и „Девин-Диалог”. Дълги години е кореспондент за община Девин на Националното радио, РТЦ – Пловдив, както и на вестниците: „Марица”, „Родопски устрем”, „Родопи вест”, „Отзвук” и списание „Родопи”.
„Да дариш криле и корени” е третата й книга. През 2003 година издава „Юбилеен сборник”, монография по повод 80-та годишнина на местното читалище „Родопска просвета”, а през 2009 година излиза от печат сборникът й „С бележник и палитра”– очерци и критически бележки.
Елена Якимова е позната и с живописните си картини, които илюстрират книгите й. Много от нейните платна красят частни колекции в страната и чужбина, напомнят за разностранните й интереси, талант и неизчерпаемо вдъхновение.